Imobiliare (Real estate)

Asistăm investitori naționali si străini în cadrul unor proiecte imobiliare de anvergura, acordând consultanță și asistență juridică în legătură cu dreptul de proprietate si oportunitățile de achiziționare a unor bunuri imobile – terenuri si/sau clădiri.

Avocaţii noștri oferi consultanță pe toate aspectele juridice ale dreptului imobiliar unui spectru larg de jucători pe aceasta piață: investitorii instituționali, dezvoltatori, companii de investiţii imobiliare listate, fonduri de investiţii in real estate, persoane fizice, etc.

Pe de altă parte, oferim o gamă largă de soluții pentru investitori care caută să-și diminueze portofoliul de active imobiliare. În plus, partenerii noștri oferă o echipă îndelungată şi foarte reputată de specialiști în evaluarea activelor imobiliare.

 

Servicii:

Serviciile juridice prestate includ, cu titlu exemplificativ:

– Verificarea actelor de proprietate (inclusiv istoricul dreptului de proprietate);

– Redactarea de opinii legale, rapoarte de due diligence si memorii cu privire la situația juridica a imobilului;

– Verificarea regimului fiscal al imobilului la Direcția de Impozite si Taxe Locale;

– Verificarea regimului tehnic si juridic al imobilului la autoritățile publice competente;

– Redactarea, negocierea, revizuirea si acordarea de consultanta cu privire la antecontracte, contracte de vânzare – cumpărare, contracte de închiriere, contracte de ipoteca;

– Reprezentarea si asistarea clienților in fata notarilor publici pentru încheierea și autentificarea contractelor;

– Efectuarea tuturor formalităților legate de cartea funciara privind existența/inexistența sarcinilor care grevează imobilul.

– Reprezentare in fata instantelor judecatoresti în litigii in domeniul imobiliar.